Månadens medarbetare

Image
Maria Wiklund
Ålder: 59 år
Utbildning: Socionom
Familj: Två vuxna döttrar
I januari välkomnade vi vår nya verksamhetschef Maria Wiklund till Adela Omsorg. Här har ni möjlighet att bekanta er lite mer med Maria. Hon berättar om sin bakgrund och sina tankar kring rollen som verksamhetschef, och dessutom får vi med oss ett boktips om en inspirerande banbrytare!

Hur skulle du beskriva dig själv som person?
Det där är alltid så svårt, men jag skulle nog säga att jag är ambitiös, pålitlig och ödmjuk.

Om du skulle beskriva ditt ledarskap med tre ord, vilka skulle de vara?
Inom mitt arbete så är jag engagerad, strukturerad och tillgänglig.

Vad har du arbetat med tidigare?
Det har varit olika arbetsuppgifter i flera olika kommuner. Jag har bland annat varit chef inom hemtjänst i Sundbyberg och Värmdö, och även arbetat som kvalitetsutvecklare och biståndshandläggare i Solna.

Vad fick dig att vilja börja hos oss på Adela Omsorg?
Jag var i en period då jag sökte nya, spännande utmaningar, och då kom möjligheten att börja på Adela Omsorg upp. Eftersom jag kände till Adela Omsorg sedan tidigare så svarade jag utan att tveka ja när jag blev erbjuden tjänsten som verksamhetschef!

Vad värdesätter du mest i din roll som verksamhetschef?
Det jag värdesätter mest är möjligheten att leda och utveckla våra medarbetare. Det känns värdefullt att vara med och utveckla en verksamhet genom att bygga vidare på det som är bra och tillsammans med medarbetarna växa och hitta nya sätt att arbeta.

Vad är viktigt för dig i ditt ledarskap?
Att arbeta nära medarbetarna och på så sätt skapa ett gott samarbete inom verksamheten och med alla externa aktörer. Det är viktigt för mig att få alla att känna sig delaktiga i den utveckling som ständigt pågår.

Hur ser du på hemtjänstyrket i dag jämfört med hur det var för 10 år sedan?
Det som jag tycker är bra är att nu har vi teknik som underlättar uppföljning och systematik, så att vi når den kvalitet som vi lovar att uppfylla. Men det negativa är att tekniken har fört med sig mer stress – framför allt när den inte fungerar.

Vad ser du för utmaningar inom hemtjänstyrket idag?
Den största utmaningen är hur arbetsmarknaden ser ut just nu. Det är svårt att hitta bra medarbetare med rätt kompetens, som tycker om att jobba med hemtjänst och som vill stanna kvar och arbeta inom yrket.

När du inte är på arbetet, vad tycker du om att göra då?
Det viktigaste för mig är att träffa min familj och mina vänner. Vi har ett fritidshus i Gästrikland där jag gärna tillbringar min lediga tid under alla årets årstider. Utöver det så tycker jag om att resa, gå på teater och läsa.

I detta nummer tipsar vi om böcker om det mångkulturella Sverige. Kan du tipsa våra läsare om en bra bok som du har läst?
Då vill jag tipsa om en riktigt bra bok som heter ”Ett jävla solsken” av Fatima Bremmer.
Det är en biografi om Ester Blenda Nordström, som var en av sin tids pionjärer och stjärnor. Hon körde motorcykel, rökte pipa och trotsade alla normer som begränsade kvinnors liv i början av 1900-talet. Som Sveriges första undersökande reporter gjorde hon det som ingen annan vågade. Hennes banbrytande reportage förändrade den svenska journalistiken. Under falsk identitet slet hon bland annat som piga på en bondgård, levde med samer, räddade byar från svältdöden och deltog i en expedition till ett farligt vulkanområde i Sibirien.

Till sist, vad vill du hälsa våra kunder?
Mitt fokus är att Adelas kunder ska ha det bra och känna sig delaktiga i hur hjälpen utformas. Jag är glad över att få vara en del av Adela tillsammans med både kunder och medarbetare. Ni är varmt välkomna att höra av er direkt till mig för att lämna era synpunkter och åsikter eller bara för att prata en liten stund.
 
Image
Nina Ahmadian
Ålder: 35 år
Utbildning: Studerar just nu till HR-specialist på distans
Familj: Ensamstående
Nu har Samara Aldabak gått på mammaledighet och vårt nya tillskott Nina Ahmadian har tagit över rollen som kommunansvarig i Solna och Sundbyberg.
Många av våra kunder har redan hunnit träffa Nina, men för er som inte har fått chansen än kommer här en intervju.

Våra läsare är nyfikna på vem du är! Kan du beskriva dig själv med tre ord?
Jag är ganska introvert, även om min omgivning kanske inte uppfattar mig som det. Men om jag skulle beskriva mig själv med tre ord så är det nog lojal, pedagogisk och humoristisk!

Vad arbetade du med innan du började hos Adela Omsorg?
Då arbetade jag som biträdande verksamhetschef för ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

Du tar nu över Samaras roll som kommunansvarig för Solna och Sundbyberg. Vad är den största utmaningen med att axla din nya roll och vad ser du mest fram emot?
Som kommunansvarig har man en väldig bredd på arbetsuppgifter och det gäller att hålla koll på många olika delar. Jag är ju även ny inom hemtjänstvärlden, så det är mycket nytt att lära. Man måste kunna planera, prioritera och hålla många bollar i luften samtidigt. Det är en utmaning! Men samtidigt så är det också det som är det roliga, just att man har så många olika arbetsuppgifter.

Tror du att dina tidigare erfarenheter kan vara till hjälp i din roll som kommunansvarig?
Absolut. Speciellt när det gäller möten med kunder och personal, för det är den delen jag känner mig tryggast i och behärskar. Man hade såklart väldigt mycket administrativa uppgifter också som biträdande verksamhetschef, men det var ändå på ett annat sätt. Som kommunansvarig är det mer granskning och statistik.

Om du fick vara politiker för en dag, nämn en sak du skulle vilja lägga fokus på?
Om jag vore politiker så skulle jag arbeta med att försöka minska klyftan mellan rika och fattiga. Det är en punkt som ligger mig varmt om hjärtat, och det skulle betyda mycket att göra skillnad i den frågan.

Vad tycker du om att göra när du inte är på jobbet?
Jag träffar min familj och mina vänner flera gånger i veckan. Men jag har även ett stort behov av återhämtning och avkoppling, vilket jag ser till att få genom egentid hemma eller promenader. Oavsett vad jag gör så tycker jag om att samtidigt lyssna på musik.

I detta nummer tipsar vi om svenska författare med rötter i både Sverige och andra länder. Kan du tipsa våra läsare om en bra bok som du har läst?
Då vill jag tipsa om boken” Glädje: konsten att finna lycka i en osäker tid” av Dalai Lama och Desmund Tutu. Det är en spirituell feelgood-bok som handlar om tankemönster och hur man med små medel kan hitta sätt att tänka annorlunda och känna glädje både i svåra stunder och mer i allmänhet.

Till sist Nina, vad vill du hälsa till alla våra kunder?
Jag ser fram emot att få träffa er alla och hoppas att ni ska tycka att jag gör ett bra jobb som Samaras vikarie!
 

Öppettider telefon
alla dagar 8-21 och helg 10-21 *

010-16 65 000

Huvudkontor - Solna

Framnäsbacken 4
171 66 Solna

Järfälla kontor

Birgittavägen 3
177 31 Järfälla

Sundbyberg kontor

Eliegatan 16 
172 73 Sundbyberg

Kista kontor

Trondheimsgatan 4
164 30 Kista

Följ oss i sociala medier

gdpr-flag-2400x1200.png
© Copyright ADELA OMSORG AB 2021.