Bloggen: en elektronisk logg för alla åldrar

Lyssnade du på Dagny Carlssons sommarprat i p1 i år? Sveriges mest kända hundraplussare blev känd genom att blogga om sin vardag. Men vad är egentligen en blogg, och hur gör du för att hitta en som passar dig – eller för att själv börja blogga?

Ordet blogg är en förkortad version av webblogg, och är precis vad det låter som: en loggbok på nätet. Till skillnad från hemsidor skrivs det hela tiden ny text i en blogg, och det man senast skrev ligger alltid högst upp. Det finns bloggar för dig som älskar gamla bilar och för dig som letar nya stickmönster, företagsbloggar och nyhetsbloggar och många andra. Och vi följer dem gärna: Sveriges största bloggar har runt 100 000 läsare per dag.

Bloggen – en social mötesplats
Både att skriva och läsa bloggar handlar om social interaktion. Dessutom är det numera en viktig del av samhällslivet: Barack Obamas flitiga bloggande sägs ha bidragit till att han blev president, och i hårt styrda diktaturer är bloggen ett sätt att sprida information inifrån landet.

Hitta bloggen för dig
Var hittar du en blogg att läsa? Fundera på vad du söker! En ny hobby, nya kompisar eller är du nyfiken på någons vardag? Kanske har någon i din närhet tips på en rolig eller spännande blogg.

Dags att sätta sig bakom tangentbordet?
Att blogga är ett enkelt sätt att nå ut med sin röst. Bestäm vad du vill skriva om, hitta på ett namn till din blogg och sätt igång!

Våra bästa tips för nybörjarbloggaren
1. Hitta ett webbhotell för din blogg.
T.ex. wordpress.com eller blogger.com. Registrera din blogg helt gratis och du är igång!

2. Skriv om något som är viktigt för dig.
Vare sig det handlar om trädgårdsrosor eller kampen mot en sjukdom - om det är roligt att skriva blir det oftast också spännande att läsa!

3. Lägg in lite bilder.
En blogg ska helst inte ha för mycket text, då blir det tungt att läsa.

4. Blogga = interagera!
Svara på läsares kommentarer och ställ gärna frågor tillbaka.

Öppettider telefon
alla dagar 8-21 och helg 10-21 *

010-16 65 000

Huvudkontor - Solna

Framnäsbacken 4
171 66 Solna

Järfälla kontor

Birgittavägen 3
177 31 Järfälla

Sundbyberg kontor

Eliegatan 16 
172 73 Sundbyberg

Kista kontor

Trondheimsgatan 4
164 30 Kista

Följ oss i sociala medier

gdpr-flag-2400x1200.png
© Copyright ADELA OMSORG AB 2021.